Sådan bringer du kultur ind i dit hjem

Elsker du også kultur, nye oplevelser og at rejse og udforske verden?
Ude er godt, men hjemme er bedst. Dog er det altid fantastisk at have minder fra sine uforglemmelige oplevelser og rejser i sit hjem. Det er heller ikke altid, at man har tiden og pengene til at udforske og opdage verdenen. Men du kan faktisk få stillet noget af sin rejselyst ved at bringe kulturen ind i dit hjem. Og det kan du gøre ved at byde planter og blomster velkommen i dit hjem. Grønne planter stammer fra vidunderlige steder rundt omkring i hele verden og har deres helt egen unikke historie. Med enestående planter fra forskellige verdensdele, kan du bringe verden ind i dit hjem.

Her har du 5 planter fra forskellige verdensdele til at bringe dine verdenskulturen ind i dit hjem:

 1. Paradisfuglen
  Paradisfuglen er en farverig, blomstrende plante med store palmelignende blade. Navnet kommer af, at blomsterne på planten minder om de farverige paradisfugle fra junglen. Planten er en planteslægt, som oprindeligt stammer fra Sydafrika og De Kanariske Øer. Selvom det er en tropisk plante, er den slet ikke så svær at passe – og den give et helt unikt, eksotisk look til din dagligstue!
 2. Kaffetræet
  Kaffetræet stammer fra Etiopien, hvor det bliver til et smukt, stort træ. Der er mange blade, som giver en fyldig plante. Bladene er skinnende grønne. Hvis man sørger for at give den rette pleje til kaffetræet, vil det blomstre smukt med hvide velduftende blomster. Efter blomstringen vil der komme røde bær, hvor kaffebønnerne spirer indeni. Hvis man byder kaffetræet velkommen indenfor, vil man få en dejlig, varm stemning fra Etiopien.
 3. Monstera
  Monsteraen stammer fra Nord- og Sydamerika. Den vokser naturligt i tropiske regnskove, hvor den klatrer sig op ad andre træer i junglen og vokser sig kæmpehøj. Monstera er kendt for sine store, hullede, mørkegrønne blade. Den kan også vokse sig stor hjemme i de danske stuer, hvis den rette pleje gives.
 4. Pilea
  Pilea, det kinesiske pengetræ, stammer fra Kina. De voksede naturligt på bjerge, hvor der forekom skygge og i nogle tilfælde sne. Derfor tåler planten frostgrader. Pilea har smukke, runde, grønne blade, som vokser ud fra en trælignende stamme.
 5. Eukalyptos
  Eukalyptos stammer fra Australien og Tasmanien. Det er et tropisk træ, som vi ofte ser de søde koalabjørne sidde i. I Danmark trives Eukalyptos bedst i krukker, men de vokser sig kæmpestore. Eukalyptos dufter skønt, og der er æterisk olie i bladene, som kan anvendes til mange formål. Eukalyptos har fine, lysegrønne blade. Byd den australske plante velkommen indenfor!

Hos go green finder du et stort udvalg af grønne planter og smukke blomsterbuketter.