bedste-film-2020

Bedste film 2020 – Top 10

Vi giver dig de 10 bedste film 2020. Filmene er vurderet og kåret som de bedste baseret på ratings, data og ekspertviden.

Forestil dig at du kunne fyre referencer af sted til højre og venstre fra de bedste film, at alle synes du er klog fordi du ved hvad der gør film gode, og at du forstår jokes og referencer andre laver fordi du har set filmene de snakker om. Ville det ikke være fedt?

Men som det er nu, så ved du ikke hvilke film du skal se, og hvad folk snakker om når de referer til deres yndlingsfilm.

Du sidder lige nu og ligner et spørgsmålstegn hver gang nogen siger “You can’t handle the truth!” eller “First rule of X is you don’t talk about X”

Det behøver ikke være sådan.

Der er en måde du kan begynde at forstå alt folk snakker om, og lyde klog fordi du kan relatere det til lignende ting du har set eller hørt.

Alle filmene du har brug for at se, for at kunne virke som en filmekspert, er i denne artikel. Vi giver dig de 10 bedste film nogensinde anno 2020.

Hvis du elsker vores liste, har vi mange flere på vores hjemmeside med top 3 lister inden for bestemte kategorier af film. Uden yderligere information, lad os komme i gang med listen.

1. The Shawshank Redemption (1994)

Denne film er helt fænominal. Det der gør filmen fantastisk er dens meget simple historie, som er nem at følge, men som stadig hiver dig ind i en verden, som du ikke vidste du ønskede at se. Filmen er sat i et fængsel, hvor man følger Andy Dufresne i hans år som en indsat i Shawshank. Shawshank er for hårde kriminelle, og Andy, som er blevet dømt for en forbrydelse han ikke begik, gør alt for ikke at blive påvirket af den deprimerende stemning. Traileren er god til at få fanget ens interesse, så vi foreslår du ser den.

2. Fight Club (1999)

Fight Club satte virkelig tonen for, hvad det er muligt at gøre med mind games i film, man tænker man sidder og ser en film, der i bund og grund er temmelig basisk, men pludselig sker der ting man aldrig kunne have forudset. Filmen er genial og viser virkelig, hvordan det kun kræver en god ide for at skabe en film man aldrig glemmer. Selv uden en masse specielle effekter. Traileren skaber en kontekst og viser dig, hvad du går glip af, hvis du ikke ser denne film.

3. Inception (2010)

En nyere film i forhold til nogle på listen, men den holder klart sin egen tone. Filmen er helt original, Cristopher Nolan formår gang på gang at skabe verdener som ingen kunne forestille sig, og de er næsten altid baseret på ting man kun tænker på når man ser filmene. Hvor kraftig en ide egentlig er, og hvordan ideer opstår bliver kørt igennem i denne film, der, i modsætning til 1. og 2. pladsen, virkelig bruger specialle effekter og filmiske virkemidler til deres fulde potentiale, uden at være afhængige af dem. Det kan være det forvirrer mere end det gavner, men traileren til filmen kan stadig ses i klippet herunder.

4. Good Will Hunting (1997)

Denne film er essensen af en klassiker. Så mange gode livslektioner går tabt, hvis man ikke ser denne film. Lektioner om, hvad et rigtigt venskab indebærer, hvordan man nogle gange har ansvar man ikke kan løbe fra, og hvordan alle har problemer man ikke altid kan løse. Good Will Hunting har noget af den bedste dialog, musik og en af de bedste historier vi nogensinde har set i en film. Kombiner alt dette med skuespillere som Robert Williams og Matt Damon, og så har du virkelig en film der kan stå distancen lige meget hvor lang tid der går. Hvis filmen ikke lyder som noget for dig, er der her et klip du kan kigge på som muligvis vil ændre din mening da det er meget relaterbart for alle der har studeret på en uddannelse eller lignende.

5. No Country For Old Men (2007)

Filmen her kan være foruroligende for de sarte, men for alle der elsker karakterer, som virkelig har styr på, hvad de laver, så er denne film noget for dig. Filmens anti-helt giver en af de bedste præstationer vi nogensinde har set, og det sætter virkelig tonen for denne dystre thriller, der med garanti kommer til at have dig på kanten af dit sæde under hele filmen. Hvis du stadig mangler motivation til at se filmen, så er der her et klip som vi tænker ville kunne overtale dig, klipper viser antihelten snakke med en tilfældig butiksejer, og viser virkelig hvordan dialog kan skabe spænding.

6. Shutter Island (2010)

Ligesom Fight Club, giver Shutter Island en af de mest uforudsete handlinger overhovedet i filmhistorien. Hvis du elsker twists i film, så er denne noget for dig, og vi garanterer dig du ikke kommer til at se den komme. Filmens hovedkarakter er spillet af Leonardo Dicaprio, som giver en fantastisk forestilling. Dette er klart en film du aldrig kommer til at glemme. Hvis du stadig ikke forstår filmen efter du har set den, så er der en video her som kan hjælpe med at forklare hvad der er fantastisk ved den.

7. Catch Me If You Can (2002)

Den autentiske film man ikke kan misse. Filmen er baseret på virkelige hændelser, hvilket klart trækker den op i vores bog. Leonardo Dicaprio og Tom Hanks er begge fantastiske skuespillere, og de bringer virkelig karaktererne til live i denne film, som jo er bundet i realisme som en grundregel. Det er næsten umuligt at tro, at tingene skete i virkeligheden, men da man kan se Ted talks med fyren som filmen handler om, så ved man at det er rigtigt. Nedenstående video viser Frank Abagnale som snakker om hvordan det var, at være på FBI’s most wanted list og hvordan han gjorde det.

8. A Quiet Place (2018)

En moderne klassiker. Denne film indgår som nummer et på vores side omkring bedste gyserfilm da den virkelig skaber en fed verden, som er kold og barsk, men som er interessant at følge med i. Filmen er enestående når det kommer til at skabe følelse i den der ser den, og til at skabe spænding og uhygge uden at bruge jump-scares. Den er desuden meget fremadtænkende da der næsten ikke er noget dialog i filmen, grundet dens plot.

9. Interstellar (2014)

Filmen af Christopher Nolan, som gav alle en meget bedre viden omkring rummet, og hvilke potentielle farer der er ved at tage på rumrejser. Der er så mange planeter i universet, at det muligvis ikke er en lige så urealistisk film som mange mener. Filmen har nogle helt banebrydende tendenser, både inden for musik og inden for specielle effekter og tankevækkende ideer. Nolan er simpelthen den bedste når det kommer til world-building i film.

10. The Big Short (2015)

Igen et autentisk mesterværk. Filmen handler om finanskrisen og forklarer, med hjælp fra mange kendte personaer, hvad der præcist gik galt tilbage i 2008. Hvis man har stor tiltro til systemet, bankerne og lignende, så er denne film lige hvad der skal til for at løfte sløret for dine øjne, samtidig med at den er super interessant og mega fed. Skuespillerne leverer alle fantastiske præstationer, hvilket tilføjer til den ekstraordinære fortælling.